Tuesday, March 23, 2010

ECPT

Eftersom jag ändå inte gör några mashups längre får den här vikariera som pokerblogg.

Ungefär såhär gick turneringen. Dag 1 började jag rätt försiktigt. 15000 marker, blinds på 25/50 och 60 minuter mellan höjningar gjorde att enda gångbara strategin var att vara tålmodig. Mitt bord hade många lösa passiva spanjorer, typ två tighta britter och två finnar som spelade många händer aggro och tog oväntade linjer. Lite senare sätter sig en asiat på bordet och spelar lösaggro.

Första ordentliga handen jag vinner kom efter ca 2 timmar. En AA i big blind efter en raise från en av finnarna. Blindsen var nog 75/150. Jag reraisar och han synar. Floppen kommer AcTc9x. Jag bettar ut lite litet kanske, typ 2/3 pot. Finnen väntar lite och minraisar sedan upp till 4k. Det är med 99% sannolikhet för att testa om jag kan lägga. Den sista procenten har han kanske TT, vilket jag ser som min enda chans att få in mer pengar, så väljer att shova varpå han blixtfoldar. Var heller inte så sugen på att behöva donka eller riskera gratiskort på turn så tror det var ok...
Finnen slås snart ut i en hand då han floppar 9JQ med 8To mot asiaten med KTs.

Jag spelar fortfarande tight, men klättrar lite uppåt (till ca 22k) innan bordet splittras. Nästa bord har nästan inga lösa spanjorer, dock hamnar jag bredvid en svensk som jag kan småprata lite med vilket var trevligt.

Nån timma in (blinds 100/200) får jag en AKs i small blind efter en raise (600) och en syn. Raisaren hade ca 10k så jag gillade varken alternativet att raisa och syna eller raisa och folda mot en shove, så jag valde att bara syna här. Floppen missar helt, 9 hög tror jag, check check check. Var rätt säker på att jag hade bäst och funderade på att betta turn när bordet parade, men vi checkade ner. Samma sak på river. Vann över AJ och A3 och fick förklara för svensken hur jag kunde spela så vekt...

Får ganska snart en ny AA, denna gång UTG. Blinds 150/300 ante 25. Raisar till 900. Svensken i UTG+1 pressar upp det till 4k och sitter med runt 9k kvar. Hans stora raise gör att jag känner att en 4bet skulle göra min hand helt avslöjad så jag tänker ett tag och synar sedan för att inte skrämma bort AK eller QQ. Flop Jc8c6x, perfekt, har han JJ så har han, men han måste nästan försöka ta hem den här potten nu tänker jag och checkar. Mycket riktigt, "potbet" säger han och lägger snabbt in drygt 8k. =) Jag ställer och han synar direkt. "Träffade du?" frågar han. "Nej" säger jag lugnt. Han visar glatt KK men blir lite besviken av mina kort... Turn och river hjälpte honom inte och helt plötsligt var jag chipleader på bordet med ca 42k. Det tog nog ett tag innan han fattade vad som hände och vi hann prata mycket om den handen efteråt... och jo, han hade säkert synat i det här fallet även om jag ställt pre.

Bordet blir allt mer tight, men det blir en aggressiv hörna vid positionerna 2, 3 och 4 platser till höger om mig. Någon av dem raisar i nästan varje hand som ingen annan öppnat, har dock svårt att hitta lägen att reraisa eftersom de endast visat upp starka händer i showdown ändå. Det blev dock bra läge att gå på toa när blindsen hamnar där borta eftersom mitt krav på handstyrka då är så högt.

Blinds 300/600 ante 50. Synar en AhQh i mellanposition efter en tidig raise och syn i positionen efter. SB synar också och floppen kommer Q66, ett hjärter. Preflopraisaren checkar och killen bakom, en mycket skicklig britt (John Eames BTW, han var kvar bland de 5 sista när jag gick sista kvällen och kan mycket väl ha vunnit... ja, jag vet fortfarande inte vem som vann! Hemsidan har inte uppdaterats än), bettar runt 4k. Här gör jag ännu en av mina tveksamma syner, men var inte rädd för fler kort och ser inte anledning att skrämma bort övriga i potten. De andra foldar dock ändå och turn kommer Kh, vilket kanske var ett av de sämre korten eftersom KQ kändes som en trolig hand men ger mig också färgdraget. Han bettar ca 6k, jag synar och river är Q. Han checkar, jag blev lite förvånad av hans check, så jag bettar utan att riktigt tänka på hur jag skulle gjort vid omslag... men han foldar och visar AA! Jag tog mig upp till 47k här. Lite senare tripplade John upp med en JJ mot QQ och AT, all in pre, J på turn och blev därigenom chipleader på bordet.

Antes och blinds blir långsamt större och jag blir tröttare och tröttare. Bordet är fortsatt aggressivt men jag börjar tappa koncentrationen och lägger mig i ett par tveksamma situationer, exempelvis en TT (blinds 400/800 ante 100) där jag raisar till 2000 men blir ställd av en av bordets tightare shortstacks (13k)... kan utnyttja min tighta image för att 3betta hem en pot med 87s, men vinner bara några småpotter och åker ner till 43k innan dag 1 avslutas kl03 efter 11 timmars spel. Jag låg då på 35e plats av de 113 som var kvar av 291 startande.

Svajar hem och sover gott med känslan av att ha fortfarande ha chans att komma bra till, även om mycket spel återstår.

Dag 2 börjar riktigt kallt med att jag glömt min kära card protector - en gummibåt - på hotellrummet och sedan inte får komma in i hissen ner på över 5 minuter! När klockan blivit över 16 tar jag trapporna vilket var dumt. Hamnar i nån nödutgång och får irra runt bland fontänerna på hotellets framsida innan jag hittar runt till casinot. Har då missat min egen big blind och small blind (då 500/1000 och 100 ante). Sedan fortsätter det lite som slutet på dag 1 med att jag inte kommer in i rätt lägen och bara sitter och foldar en massa skräp efter att någon av de aggressiva raisat. Får en KK UTG, raisar, men möts då av rundfold. Får in med AK mot en mindre stack men han har också AK och det blir split. Får ett tillfälle att stjäla blindarna men blir 3bettad AI, trots min tighta image... Detta är dock de enda händer jag spelar under de första tre timmarna dag 2!

Dock blir större delen av bordet utbytt, enbart jag och John som sitter kvar sedan jag kom. Samtidigt lite märkligt att vi inte lottades om när dag 2 började, eller att det varit fler uppbrutna bord! Platsen till vänster befolkas nu av en trevlig tysk, Ed, som spelat mycket aggressivt (men sannolikt också fått mycket fina kort), varit inne och stångats flera gånger. Med ca 33k kvar (blinds 1k/2k ante 200) raisar jag till 5k med AQo i cutoff. Han 3bettar från knappen till 12k och resten foldar. Jag 4bettar honom AI för ca 27k. Han synar tyvärr med KK och vinner.

Med 6k kvar openshovar jag nästa hand med A5o och får syn av J8 i small bland och vinner. Nästa hand, JJ... öppnar med en raise på 5k, denna gång ställer BB mig all in och jag synar. Han visar AQ... flop KAx, turn Q, river T och jag är tillbaka på 37k igen!

När blindsen kommer upp på 1200/2400 och 300 ante börjar jag bli lite desperat och behöver bara en anledning att få gå all in. Efter bara några händer kommer den. AKo i big blind. Bordets minsta stack med 13k openshovar i hijack. SB täcker mig och ställer AI, vilket jag här helt enkelt väljer att hoppas betyder en isolering med vilket par eller AT+ som helst, och jag synar för att typ trippla upp. HJ visar Q9s och sb hade ett par... AA. Hejdå.

Men det är svårt att vara bitter. Jag var rätt förberedd på att kunna åka ut sent men innan pengarna, allt kostade $10 och det var en riktigt kul upplevelse med bra hotell, strålande mat, gott vin och massa massa intressanta människor! Hann dessutom ta en runda i Barcelona på söndagen och känna lite hur det känns med vår. Nu handlar det här inlägget bara om pokern, men det var nästan söndagen när jag hade tid att prata med andra som åkt ut och chilla lite som var bäst...

Finns ett gäng klipp och intervjuer från eventet här:
dock är de flesta rätt ointressanta...

Vegas nästa!

No comments: